Numbrimaagia Max Verstappeni ja Johan Cruyffi vahel

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 ajaloo noorim etapivõitja Max Verstappen võidukarikaga.
Vormel-1 ajaloo noorim etapivõitja Max Verstappen võidukarikaga. Foto: SCANPIX

19-aastane vormelisõitja Max Verstappen valiti Hollandi aasta sportlaseks. Oma tänukõnes meenutas Verstappen hea sõnaga selle aasta märtsis surnud jalgpallilegendi Johan Cruyffi.

Verstappen tõusis tänavu läbi aegade noorimaks vormel-1 etapivõitjaks ning esimeseks hollandlaseks, kes selle saavutusega hakkama on saanud. Hooaja esimesed neli etappi Toro Rosso meeskonnas kihutanud Verstappen vahetas enne Hispaania GPd auto Red Bulli vastu ning kohe esimesel etapil õnnestus tal võidusõit võita.

Verstappen meenutas, et hooaja eel Barcelonas toimunud testisõitudel külastas teda Cruyff. «Mul on väga hea meel, et temaga kohtusin. Pärast võitu tegi see mind väga-väga emotsionaalseks,» rääkis Verstappen. Noore vormelisõitja sõnul tekkis tema esimese võidu ja Cruyffi vahel ka omamoodi numbrimaagia. «Olen lugenud tema raamatut, kus Cruyff mainis, et teda huvitavad numbrid. Minu võiduaeg oli üks tund, 41 minutit ja 40 sekundit (1:41.40), see teeb kaks korda 14. Minu arvates muudab see asja veel erilisemaks,» rääkis Verstappen.

Cruyff kandis Amsterdami Ajaxis numbrit 14 ning 2007. aastal otsustas klubi selle numbri alatiseks külmutada: mitte ükski Ajaxi jalgpallur ei kanna enam eales Johan Cruyffi numbrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles