Putin dopingusüüdistustest: niite tõmbasid salapärased jõud välisriikidest (6)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin täna pressikonverentsil.
Venemaa president Vladimir Putin täna pressikonverentsil. Foto: Grigoriy Sisoev/Sputnik

Venemaa president Vladimir Putin andis iga-aastasel aastalõpu pressikonverentsil vastuseid ka Venemaad tabanud suurte dopingusüüdistuste kohta, rõhutades, et jutud riiklikust dopinguprogrammist on illusioon.

«Mitte mingit riiklikku dopingusüsteemi ei ole Venemaal kunagi olnud. See on lihtsalt võimatu. Sellist asja nagu riiklikult toetatud dopinguprogramm ei tohi üldse eksisteeridagi,» ütles Putin.

Venemaa presidendi hinnangul võis paljastuste algataja ning endine Venemaa dopinglabori töötaja Grigori Rodtšenkov töötada välisriikide juhendamisel. «Tema käitumine paneb mind mõtlema, et keegi väljast annab talle juhiseid. Venemaa organid uurivad kõikvõimalikke dopingujuhtumeid ning jõuavad peagi ka tulemusteni,» jätkas Putin ning lisas, et rahvusvahelise antidopingu agentuuri töö peaks tema hinnangul olema palju läbipaistvam.

«Ma ei mäleta nüüd tema nime, aga ta töötas Kanadas, tuli siis Venemaale ja tekitas siin hirmsa segaduse,» rääkis Putin Rodtšenkovist. «Ta kasutas oma ametikohta, söötis meie sportlastele sisse keelatud aineid ja põgenes siis tagasi välismaale.» Samas jättis Putin selgitamata, kuidas suutis «omapäi» tegutsenud Rodtšenkov värvata endale appi FSB agendid, kes käisid salaja dopingulaboris venelaste proove vahetamas, nagu tõestas McLareni raport.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles