Venelaste rahahäda viib Soome kuulsaima hokiklubi hiinlaste omandusse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi Jokerit.
Helsingi Jokerit. Foto: Mikhail Metzel/Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Jäähokiliigas KHL mängiva Soome klubi Helsinki Jokerit venelastest osanikud on Kauppalehti andmetel valmis osalusest meeskonnas loobuma. Nende kohta tahavad üle võtta Hiina investorid.

Jokerit müüs kolme aasta eest 49 protenti meeskonnast Roman Rotenbergi juhitavale investorite rühmale. Uued omanikud on aga sattunud Venemaa vastu kehtestatud majandussanktsioonide tõttu rahalistesse raskustesse ning arvestades, et Jokerit on kahe KHLis veedetud aasta jooksul toonud sportlikust edust hoolimata omanikele ligi 30 miljonit eurot kahjumit, pole müügisoovi põhjuseid raske mõista.

Kauppalehti väitel on Jokeritest huvitatud hiinlasest miljardär Ngok Jen Jü, kellele kuulub juba praegu liigas mängiv meeskond Kunlun Red Star. Ühtlasi ostaks Jen Jü venelastelt ära ka nende omanduses oleva Hartwall Arena, kus Jokerit peab kodumänge.

Käimasoleval hooajal on Jokerit KHLi läänekonverentsis kuuendal kohal. Mullu lõpetati põhiturniir konverentsis suisa teisena, kuid kaotati seejärel play-off’i avaringis Nižni Novgorodi Torpedole. Debüüthooajal jõudis Jokerit konverentsi poolfinaali, jäädes seal alla Moskva CSKA-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles