Skandaaliga Inglismaa koondise eesotsast lahkunud treener leidis uue töökoha

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sam Allardyce.
Sam Allardyce. Foto: SCANPIX

Septembris Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneri kohalt lahkunud Sam Allardyce hakkab juhendama Premier League'is 17. kohal asuvat Crystal Palace'i meeskonda. BBC andmetel sõlmis eile senisele juhendajale Alan Pardew'le kinga andnud Crystal Palace Allardyce'iga kahe ja poole aastase lepingu.

62-aastane Allardyce sai Inglismaa koondist juhendada vaid ühes mängus. Septembris paljastas Inglismaa ajaleht The Daily Telegraph, et kogenud treener oli augustikuus andnud nõusoleku osaleda pettuses ja Allardyce pidi ametiposti loovutama.

Nimelt avaldas Telegraph videomaterjalid, kus Big Sami hüüdnime kandev Allardyce kohtus eksperimendi käigus Aasia turul tegutsevateks ärimeesteks kehastunud ajakirjanikega, kes soovivad kogenud treenerilt infot, kuidas jalgpallurite üleminekutelt raha teenida. Videomaterjalist selgub, et Allardyce oli 460 000 inglise naela eest tehinguga kohe nõus ja oleks reisinud aastas mitmel korral Singapuri ning Hong Kongi, et sealseid pettureid õpetada.

Allardyce on erinevaid Inglismaa klubisid juhendanud alates 1992. aastast ja enne koondise etteotsa asumist oli ta Sunderlandi peatreener. Varasemate töökohtade hulgast leiab näiteks Newcastle Unitedi, Bolton Wanderersi, Blackburn Roversi ja West Ham Unitedi. Allardyce on kuuel korral valitud Inglismaa Premier League'i kuu parimaks treeneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles