Klopp jalgpallurite rahaahnusest: ma ei mõista neid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp Foto: LINDSEY PARNABY/AFP

Jalgpallimaailma uusim trend minna karjääri kõrghetkel Hiina klubidesse kõrgepalgalisele tööle Liverpooli peatreener Jürgen Kloppile ei meeldi. 

Jaanuaris ametlikult Shanghai klubiga liituv Brasiilia koondise poolkaitsja Oscar hakkab Hiinas teenima 475 000-eurost nädalapalka. Klopp ei mõista, miks 25-aastane mängumees tippklubist Londoni Chelseast tundmatule maale siirdub.

«Mul pole õrna aimugi, miks inimesed selliseid otsuseid teevad. Praegu ei ole tegemist liigaga, kus sa tegelikult mängida tahaksid. Nad suudavad praegu ainult rahaga mängijaid meelitada. Tavaliselt tehakse selliseid otsuseid karjääri teises pooles,» ütles Klopp.

Tema hinnangul on Euroopa tippklubides piisavalt suured palgad. «Euroopas saab teenida väga head palka, aga mängijad lähevad ikkagi hulluks. Mängijatel, keda on võimalik rahaga veenda, puudub tõenäoliselt vajalik karakter. Liverpoolis tahame mängijaid veenda, et neil on vajalik karakter olemas. Usun, et meie klubi on mängijate arenguks kõige parem koht,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles