Video: ekvaatorist 144 km kaugusel tegutseb Keenia ainus hokimeeskond

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Azegere
Ben Azegere Foto: twitter

Keenia pealinna Nairobi südalinnas asuvas väikeses jäähallis käib koos treenimas Keenia ainus hokimeeskond, kelle suureks unistuseks on ühel päeval olümpial mängida.

Umbes 39 miljoni elanikuga Keenia hokimeeskonna kapten on Ben Azegere. Meeskonnal veel nime ei ole, seega kutsuvad nad end ise lihtsalt Keenia hokimeeskonnaks. «Tahtsin mängida hokit, sest soovisin millegi erilisega tegeleda. Keenias harrastatakse mitmeid erinevaid spordialasid nagu jalgpall ja kergejõustik. Minu soov oli harrastada midagi silmapaistvat ja unikaalset,» põhjendas Azegere, miks ta hokit mängima hakkas.

Meeskonnas on ligikaudu 30 hokimängijat ning kuna tegemist on ainsa meeskonnaga riigis, mängitakse vaid omavahel treeningutel. «Kes iganes trenni kohale tuleb, jaotame nad võrdselt ära ja teeme kaks meeskonda,» kirjeldas Azegere meeskonna kogunemisi.

Mõistagi ei liigu Keenia hokimeeskonna ümber suured rahasummad. Sellest hoolimata loodab tiimi kapten, et ühel päeval jõuab nende rahvuskoondis olümpiale. «Euroopas on suured liigad ning meeskonnad saavad endale mängijaid osta. Keenias me alles alustame hokiga. Järgnevatel aastatel saab jäähoki Keenias suureks spordiks.»

«Meiega liitub pidevalt uusi inimesi ning loodame, et see trend jätkub. Meie suurim unistus on pääseda taliolümpiale. Tean isegi, et see võimalus on väga väikene, kuid me võime maailmale tõestada, et nad eksivad,» jätkas Azegere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles