Video: Kyrie Irving tõi eepilise finaali kordusmatšis võidu Clevelandile

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyrie Irving (palliga) omas elemendis.
Kyrie Irving (palliga) omas elemendis. Foto: Brian Spurlock/USA Today Sports

Korvpalliliiga NBA hooaja seni oodatuimas mängus alistas tiitlikaitsja Cleveland Cavaliers esimesel jõulupühal kodusaalis juunikuise finaalivastase Golden State Warriorsi 109:108. Samad meeskonnad kohtusid finaalis ka 2015. aastal, toona läksid meistrisõrmused Warriorsile.

Kuigi Golden State hoidis enamiku mängust kerget initsiatiivi ja viimase veerandaja alguses mindi juhtima koguni 14 punktiga, kulgesid viimased minutid punkt-punkti heitluses. Warriorsi mängujuht Stephen Curry viis 1.13 enne lõppu külalised 108:105 juhtima, aga nagu viimatise finaalseeria seitsmendas mängus, otsustas mängu saatuse tema Cavaliersi ametivend Kyrie Irving.

USA koondisega sel aastal Rio olümpiavõitjaks tulnud tegi 37 sekundit enne lõppu esmalt eduka läbimurde ja 3,4 sekundit enne lõppu tabas ta üle Klay Thompsoni käe tehniliselt keeruka tagasihüppelt viske. Viimane rünnak jäi Warriorsile, aga suvel meeskonnaga liitunud Kevin Durant kukkus puutest Richard Jeffersoniga põrandale pikali ja korraliku viset sooritada ei suutnud.

Kyrie Irvingu võiduvise:

Cavaliersi resultatiivseim oli LeBron James 31 punktiga, temalt ka 13 lauapalli ja neli resultatiivset söötu. Irvingu arvele jäi 25 punkti kõrval kuus lauapalli, 10 resultatiivset söötu ja koguni seitse vaheltlõiget. Warriorsile tõi Durant 36 punkti ja 15 lauapalli, Thompson viskas 24 punkti ning Curry piirdus 15 silmaga.

Nii Cavaliers kui Warriors jätkavad vastavalt ida- ja läänekonverentsi liidritena. Clevelandi (23 võitu ja 6 kaotust) lähimad jälitajad on Toronto Raptors (21-8) ja Boston Celtics (18-13), Warriorsi (27-5) püüavad San Antonio Spurs (25-6) ja Houston Rockets (22-9).

Kokkuvõte Cavaliersi tagasitulekust:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles