Red Bulli jalgpalliimpeerium võib laieneda Londonisse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
West Ham Unitedi praegune kuulsaim mängija on Prantsusmaa koondislane Dimitri Payet.
West Ham Unitedi praegune kuulsaim mängija on Prantsusmaa koondislane Dimitri Payet. Foto: Tony Marshall/EMPICS Sport

Austria energiajoogitootja Red Bull tahab ära osta enamusosaluse Londoni jalgpalliklubis West Ham United ja sellega oma jalgpalliimpeeriumi veelgi laiendada, kirjutas The Sun.

Praegu kuulub firmale muuhulgas Austria klubi Salzburgi Red Bull, Saksamaa Bundesliga vihatud komeet RB Leipzig, USA profiliiga MLSi meeskond New York Red Bulls ja Brasiilias Sao Paulos asuv Red Bull Brasil.

Inglismaa jalgpallituru poole on Red Bull vaadanud ka varem: näiteks on neid seostatud Leeds Unitedi, Brentfordi, Charlton Athleticu ja Swindon Towniga. West Hami suureks eeliseks on aga hea asukoht ja 2012. aasta Londoni olümpiamängude peastaadioni kasutusõigus.

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) reeglite järgi ei tohi Red Bull enam ühtegi Euroopa klubi täielikult ära osta, sest neil on oht sattuda Euroopa klubisarjades vastamisi just Salzburgi või Leipzigiga. Küll on Red Bullil võimalus saada West Hami aktsiate enamusosanikuks ja seeläbi võib lõpuks muutuda ka suure ajalooga klubi nimi.

Peale jalgpalli on Red Bull tuntud omanimelise vormel-1 meeskonna ja sõsartiimi Toro Rosse järgi, lisaks toetatakse valitsevat auroralli maailmameistrit Sebastien Ogieri ja lugematul hulgal ekstreemsportlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles