Video: «saianaine» leidis üle aastakümnete taas tee NBA väljakutele

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chinanu Onuaku vabaviskejoonel.
Chinanu Onuaku vabaviskejoonel. Foto: Bob Levey/AP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA nägi Houston Rocketsi ja Phoenix Sunsi vahelises kohtumises vabaviskejoonel liigutust, mis omal ajal oli korvpallis üsnagi tavapärane. Nimelt kasutas Rocketsi mängumees Chinanu Onuaku palli korvi saamiseks nö «saianaise» tehnikat.

Esimest hooaega NBAs palliv Onuaku on suurema osa hooajast veetnud Rio Grande Valley Vipersi ridades D-liigas. Oma võimaluse on ta saanud nüüd ka NBAs ja jäänud seal oma vabavisetega kõigile silma.

Onuaku hakkas vabavisetel «saianaist» kasutama kooliaastatel, kuna tema vabavisete tabavuse protsent oli langenud koguni 46,7 protsendi peale. Viskestiili muutmise järel on tabavusprotsent läinud ka koheselt paremaks. NBAs tabas ta viimati kahest viskest kaks.

Vabavisetel «saianaise» kasutamine on kõige tugevama korvpalliliiga jaoks jäänud võõraks pärast Rick Barry taandumist NBAst. Barry lõpetas oma karjääri 1980. aastal. Tollal oli tema vabavisete tabavuse protsendiks 90 ja see asetas ta siis liiga ajaloos esikohale.

Antud viskestiil on aga NBAst kadunud, kuna mängijad on kartnud sattuda naerualusteks ja seetõttu lepitakse teinekord isegi kehvema visketabavusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles