Viimase kümnendi edukaim jalgrattur teatas karjääri lõpetamisest

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Bradley Wiggins.
Sir Bradley Wiggins. Foto: SCANPIX

Jalgrattamaailma suurkuju Bradley Wiggins teatas täna, et lõpetab oma pika ja eduka karjääri. 36-aastane britt jõudis teravasse tippu nii treki- kui maanteesõidus ja võitis kokku viis olümpiakulda.

«Olen õnnelik, et suutsin oma lapsepõlveunistuse täide viia ja teha karjääri spordialal, millesse armusin 12-aastaselt. Olen enam kui 20 aasta jooksul tutvunud oma iidolitega ja sõitnud koos maailma parimate jalgratturitega. Aasta 2016 on selle peatüki lõpp,» kirjutas Wiggins oma Facebooki lehel.

Wiggins jõudis esmalt tippu trekisõitjana. Esimese suure tiitlivõistluse medali võitis ta 2000. aastal, kui tuli MMil Suurbritannia meeskonna koosseisus jälitussõidus hõbemedalile. Kokku võitis ta trekisõidus olümpiamängudelt neli kuldmedalit, neist viimase 2016. aastal Rio de Janeiros. Maailmameistrivõistlustelt kogus ta seitse kuldset autasu.

Selle kümnendi alguses otsustas ta keskenduda maanteesõidule, kus tuli eraldistardis nii olümpiavõitjaks (2012. aastal Londonis) kui maailmameistriks (2014). 2012. aastal näitas Wiggins end ka suurepärase mägedemehena, kui krooniti Team Sky ridades esimese britina rattamaailma mainekaima mitmepäevasõidu Tour de France'i üldvõitjaks.

«Avalikkuse armastus ja toetus, mis saatis mind läbi paksu ja vedela, jääb mulle alatiseks meelde. Täiesti uskumatu, mis 2012. aastal toimus. Rattasõit on andnud mulle kõik ja ma poleks seda kõike teinud ilma vapustava abikaasa Cathi ja imeliste lasteta,» lisas Wiggins oma avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles