Üks kahest senisest valitsejast jääb kaotajaks

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri mängijad lähevad karikafinaalis murdma tiitlikaitsja Pärnu vastupanu.
Tallinna Selveri mängijad lähevad karikafinaalis murdma tiitlikaitsja Pärnu vastupanu. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Võrkpallihooaja esimese karika nimel heitlevad tiitlikaitsja Pärnu Võrkpalliklubi ja Tallinna Selver. Favoriidikoormat on selles paaris kellegi õlule raske veeretada. Balti liigas on mõlemad meeskonnad esimese ringiga kogunud 11 võitu ja kaks kaotust, liigatabelis ollakse vastavalt teisel ja kolmandal kohal, Pärnul on 32, Selveril 31 punkti. Eesti karikas on viimastel aastatel enamasti läinudki Selveri või Pärnu kätte: viimasest 17 finaalist 14 korral on karika võitnud üks kahest.

Samad tiimid olid vastamisi ka eelmise kevade Eesti meistrivõistluste finaalis, kus jäi peale Selver. Karikafinaalis on Selver ja Pärnu üldse kohtunud vaid neljal korral. Aastal 2004 lõpetas toona Selveri asemel Audentese Ülikooli nime kandnud võistkond Pärnu viieaastase valitsemisaja, juba Selveri nime all võideti suvepealinna esindust 2009. ja 2010. aasta lõpus. Revanši sai Pärnu 2012. aastal, tõmmates kriipsu peale Selveri neljandale järjestikusele karikavõidule. Seejuures on praegusel Pärnu peatreeneril Avo Keelel enim karikaid just Selveriga, keda ta juhendas aastatel 2005–2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles