Mitmel rindel rabav Talihärm tõusis kodus valitsejannaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm
Johanna Talihärm Foto: Tairo Lutter

Võrreldes ülejäänud laskesuusatamise Eesti koondisega krooniti omaette teed käiv Johanna Talihärm Otepääl kahekordseks Eesti meistriks. Esmalt võidutses ta kolmapäeval sprindis, neljapäeval suutis ta aga jälitussõidus oma positsiooni säilitada. Vaatamata selgele üleolekule ei soostunud ta ennast pidama Eesti naiste laskesuusatamise valitsejannaks.

«Jagan liidrikoormat meeleldi Kadri Lehtlaga. Üksinda oleks selle koorma kandmine minu jaoks liiga raske,» leidis Talihärm. Naislaskesuusatajate raudvara Lehtla leppis seekordsel meistrivõistluste avapäeval pronksi ja jälitussõidus hõbedaga.

Eesti naiste laskesuusatamise tegelikule tasemele andis aga hea vihje juba aastaid tippspordist eemal olev Eveli Saue, kes võttis sprindis Talihärmi järel hõbeda. Jälitussõidu starti ta aga ei tulnud, vaid läks koos elukaaslase Priit Viksiga Soome. Tipptasemel harrastussportlase vaba valik…

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles