Iroonia: venelastelt võetavad medalid läheksid dopinguga patustanud meestele (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Dolidovitš.
Sergei Dolidovitš. Foto: Sharifulin Valery/ITAR-TASS/Scanpix

Sotši olümpiamängude meeste suusamaratoni medalid jagatakse suure tõenäosusega ümber, kirjutab Iltalehti. Iroonilisel kombel oleks uute medalimeeste seas aga koguni kaks suusatajat, kellel lasub samuti dopingusüü.

Sotšis vastavalt kulla ja hõbeda võitnud Aleksandr Legkov ja Maksim Võlegžanin on kuue suusataja seas, kellele määrati pärast McLareni raporti avaldamist võistluskeeld. Iltalehti kirjutab FISi tegemistega lähedalt kursis olevale allikale viidates, et tõenäoliselt jäävad mõlemad mehed medalist ilma.

Sellisel juhul tõuseks pronksilt kullale Ilja Tšernousov, hõbeda saaks aga norralane Martin Johnsrud Sundby ja pronksi valgevenelane Sergei Dolidovitš. Sundby sai aasta eest karistada, kuna oli kasutanud Ventolini nimelist hingamisteede ravimit. Ventolin polnud küll keelatud ainete seas, kuid Sundby tarvitas seda kordades üle lubatud piiri. Norralasele määrati lõpuks juulikuus naeruväärne kahekuuline võistluskeeld, mille ta kandis ära suvel ehk väljaspool võistluste toimumisaega.

Tänaseks 43-aastane Dolidovitš pidi aga karjääri jooksul sageli võistlusi vahele jätma, kuna tema veres tuvastati lubatust kõrgem hemoglobiinitase. Iltalehti sõnul viitab see võimalikule EPO tarvitamisele.

Kui Legkov ja Võlegžanin tõesti dopingupatus süüdi tunnistatakse, lähevad lisaks maratonile ümberjagamisele ka teatesprindi ja pika teatesõidu medalid. Teatesõidus tõuseks Rootsi järel hõbemedalile Prantsusmaa ja pronksile Norra, paaristeates saaksid aga Soome järel hõbeda-pronksi Rootsi ja Norra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles