Murray ja Farah lüüakse rüütliks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray
Andy Murray Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Maailma tennise edetabeli esinumber Andy Murray ning neljakordne olümpiavõitja Mo Farah lüüakse rüütliks. 29-aastasest šotlasest Murrayst saab sealjuures noorim kaasajal rüütliks löödud mees.  

«Ma tunnen ennast ikka kui Andy Murray, sest see tundub mulle normaalsemana, kuid ma olen rüütliseisuse üle õnnelik. See on hea viis, kuidas uut aastat alustada,» sõnas tennisist, kes võib tiitlit sir kasutada alates möödunud aasta viimasest päevast.

Nii Londoni kui Rio olümpial 5000 ja 10 000 meetri jooksus olümpiavõitjaks tulnud Farah on tunnustuse üle äärmiselt uhke. «Kui kaheksa aasta vanuselt siia riiki saabusin, ei osanud ma loota, et jõuan nii kaugele. Olen uhke, et olen saanud oma riiki esindada ning briti inimeste jaoks kuldmedaleid võita,» lausus ta.

Rüütli autiitli pälvis kuningannalt veel pararatsutaja Lee Pearson, naistest tõusevad rüütliseisusesse mitmevõistleja Jessica-Ennis Hill ning sõudja Katherine Grainger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles