Profiratturite lepingud on ajale jalgu jäänud?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattasport.
Jalgrattasport. Foto: SCANPIX

Rattaspordi mänedžmendiga tegeleva ettevõtte SEG Cyclingu üks juhtidest Martijn Berkhout kirjutab oma blogis, et professionaalne rattasport astus lõppeval aastal sammu tagasi. 

Praeguste reeglite kohaselt on rattur klubiga seotud 1. jaanuarist 31. detsembrini. Selle perioodi vältel on sportlane kohustatud kandma meeskonna riietust ja sõitma meeskonna rattaga, vahendab rattauudised.ee.

«Kujutage ette, et vormel-1 sõitja Max Verstappen sõlmib lepingu Mercedesega ja ta peab testpäevadel sõitma Red Bulli masinaga. See mõte tundub hullumeelne, kuid paraku rattaspordis praegu nii on,» tõi Berkhout näite.

Berkhout pakub, et lepingud võiksid kesta 1. novembrist 31. oktoobrini. Siis saavad meeskonnad uue koosseisuga täie hooga uueks hooajaks valmistuda ja need klubid, kes on sunnitud tegevuse lõpetama, ei pea detsembrikuu eest niisama palka maksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles