Eestlased Dakaril: Meeru ja Triisa lõpetasid avapäeva lühikese katse edukalt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dakari rallile anti avalöök.
Dakari rallile anti avalöök. Foto: Martin Mejia/AP/Scanpix

Täna Paraguay pealinnas Asuncionis alanud Dakari rallil sõideti avapäeval selle võistluse mõttes ülilühike 39 kilomeetri pikkune kiiruskatse. Mõlemad mootorratastel osalevad eestlased ehk Mart Meeru ja Toomas Triisa läbisid katse probleemideta.

Triisa sai avakatsel esialgsetel andmetel 61. ja Meeru 116. koha. Arvestades aga, et eestlased sõidavad seekord Malle-moto klassis, kus oma rataste eest hoolitsetakse ise, ei ole lõppkoht seekord kõige olulisem. Kiireimale mehele Xavier de Soultraitile kaotas Triisa 5.51 ja Meeru 10.11.

Autodel võitis katse Nasser Al-Attiyah Toyotal, järgnesid Xavier Pons Fordil ja Nani Roma taas Toyotal. Katse järel ootas võistlejaid ees 400 km pikkune ülesõit Argentinasse Resistenciasse, kust kihutatakse homme 275 kilomeetrit San Miguel de Tucumani. Koos ülesõitudega on aga homsel päeval vaja läbida enam kui 800 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles