Kamerun ei jäta jonni: Klavani konkurent lisati hoolimata keeldumisest koondise nimekirja

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Matip.
Joel Matip. Foto: Simon Bellis/Scanpix

Kameruni jalgpallikoondis ootab jätkuvalt Liverpooli keskkaitsjat Joel Matipi Aafrika rahvuste karikavõistlusteks oma koosseisu, kuigi Matip on selgelt välja öelnud, et tahab jääda klubi juurde.

Aafrika rahvuste karikas algab 14. jaanuaril. Kuigi Matip on viimased nädalad vigastust ravinud, otsustas Kameruni jalgpalliliit, et kutsub mehe ikkagi koondisesse. «Meile peaks lisanduma veel kolm mängijat: Joel Matip, Allan Nyom ja Eric Maxim Choupo-Moting,» ütles koondise mänedžer Alphonse Tchami. Kokku on Kameruni koondise nimekirjas kaheksa mängijat, kes on varasemalt välja öelnud, et ei soovi võistlustest osa võtta.

Jalgpalliadvokaadi David Seligmani sõnul on klubidel kohustus mängijad koondisemängude perioodiks vabaks lasta, välja arvatud juhul, kui mängija on vigastatud. Kui seda ei tehta, võib nii mängijat kui klubi karistada. «Mängijale võidakse turniiri ajaks peale panna liigamängude keeld, samuti võib teda karistada rahatrahviga,» ütles ta BBC-le. Matip on öelnud, et tema ei soovi turniiril osaleda, kuna kohalik jalgpalliliit on korrumpeerunud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles