Ralli MM-sarjaga liitumist plaaniv Volkswagen jahib Loebi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Loeb
Sebastian Loeb Foto: AFP / Scanpix

Autoralli MM-sarja uuenemine on muutnud vahepeal justkui varjusurma vajunud võistluse tiimide jaoks taas atraktiivsemaks. Lisaks tänavu uute masinatega osalevatele Fordile, Citroënile ja juba liitumisest teatanud Minile on WRC-sarja tingimustele vastava auto ehitamisest huvitatud ka Volkswagen.


Plaanide tõsidusest annab märku seegi, et kogu projekti veab hispaanlasest rallilegend Carlos Sainz ja tiimi esisõitjaks loodetakse palgata viimastel aastatel rallimaailma valitsenud Sebastian Loeb, vahendab Ruudulipp.

Hispaania ajalehe AS andmetel tutvustab paarkümmend aastat tagasi ka MMil osalenud, ent viimasel ajal peamiselt maratonrallidele keskendunud tiim oma tulevikuplaane tänavu kevadel toimuval Portugali MM-rallil.

Ajalehe andmed pärinevad ilmselt usaldusväärsetest allikatest, ent otseselt pole asjade sellist käiku keegi kinnitanud. AS saab tugineda Volkswagen Motorspordi juhi Kris Nisseni väitele, et Portugali ralli ajal kavatsetakse tuua avalikkuse ette üks oluline uudis.

Esialgsetel andmetel liitub Volkswagen MM-sarjaga 2012. aasta keskel, järgmisel talvel alustatakse aga juba täishooaega. Suure tõenäosusega ehitatakse rallimasin VW Polo mudelist, kuid võimaliku variandina on jätkuvalt õhus ka varem ralliautoks olnud Scirocco.

Mõistagi tähendab WRC-sarjaga liitumine seda, et loobuda tuleb maratonrallidest.

Kuid kuidas peaks uude tiimi liikuma seni karjääri Citroënis veetnud Loeb? Iseenesest on kõik lihtne – prantslase leping senise meeskonnaga lõppeb käimasoleva hooaja järel ja siis on kõigil võimalus teda oma värvidesse palgata.

Seniks kuni rallihuvilised spekuleerivad uue meeskonna lisandumise üle, rassivad rallimehed Mehhiko mägedes. Reedel startival MM-sarja teisel etapil on stardis vaid 25 autot, teiste seas ka eestlane Ott Tänak. Koos kaardilugeja Kuldar Sikuga Ford Fiesta S-2000 autoga kihutav Tänak on üks viiest sellel etapil osalevast SWRC-sarja sõitjast.

Eestlasele on see karjääri jooksul esimene ralli väljaspool Euroopa piire ja esimene MM-ralli, kus ta sõidab S-2000 autoga. «Ootan seda väljakutset pikisilmi,» vahendas autoracingdaily.com eestlase sõnu. «Minu tänavune eesmärk on saada kogemusi ja lõpetada nii palju rallisid kui võimalik. Seejuures soovin muutuda iga võistlusega kiiremaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles