Venemaa dopingutreener tekitas Tour de Skil skandaali (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Tour de Skil näitab meeste konkurentsis võimu venelane Sergei Ustjugov.
Tänavusel Tour de Skil näitab meeste konkurentsis võimu venelane Sergei Ustjugov. Foto: Peter Schneider/AP/Scanpix

Venemaa suusatreener Juri Tšarkovski sattus 2010. aastal põlu alla, kui EPO tarvitamisega jäid vahele sealsed suusastaarid Julia Tšepalova ja Jevgeni Dementjev. Nüüd on mees Venemaa suusakoondise juures tagasi ning teeb tööd koondise heaks käimasoleval Tour de Skil.

2010. aastal tegi Rahvusvaheline Suusaliit FIS venelastele ettekirjutuse, et tehke oma asjad korda ja seepeale tehti patuoinaks Tšarkovski, kirjutab Expressen.

Tour de Skil liigub mees nüüd aga võistlusalas ringi ja eelkõige on see harja punaseks ajanud rootslastel. Kõige juhtunu peale tunnistasid ka venelased, et Tšarkovski on nende tiimis tagasi. «Ta on meie tiimi juht ja organisatsiooni pea,» teatas Venemaa koondise treener Mark Cramer. «Ta on võistkonnas väga tähtis liige. Tal on palju kogemusi ja see on meie jaoks tähtis.»

Juhtunu osas võttis kriitiliselt sõna telekanali SVT kommentaator Jacob Hård, kes võistlusalas ka Tšarkovskiga kokku puutus. «See kõik on teiste jaoks solvav, kui arvesse võtta kõiki dopinguskandaale, mis venelastega on viimasel ajal aset leidnud,» teatas Hård. «On aeg muutusteks. Venelased peavad tõestama, et nad tahavad tõsiselt probleemi lahendada.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles