Pommuudis: kümnevõistluse valitseja Ashton Eaton lõpetas karjääri (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashton Eaton.
Ashton Eaton. Foto: SCANPIX

28-aastane kümnevõistluse kahekordne olümpiavõitja Ashton Eaton teatas täna, et tõmbab sportlaskarjäärile joone alla. Eatoni nimele kuulub ka kümnevõistluse maailmarekord.

Koos Ashton Eatoniga teatas karjääri lõpetamisest ka tema seitsmevõistlejannast abikaasa Brianne Theisen-Eaton.

Ashton Eaton on läbi aegade üks paremaid kümnevõistlejad – temast sai 2012. aastal Roman Šebrle järel teine kümnevõistleja, kes suutnud ületada maagilise 9000 punkti piiri. 2012. aastal viis ta maailmarekordi 9039 punktini. Praegu kehtiva maailmarekordi 9045 silma püstitas ta 2015. aastal Pekingis.

Eaton on ainult üks kolmest kümnevõistlejast, kes tulnud olümpiavõitjaks kahel korral (2012. aastal Londonis ja 2016. aastal Rios). Sama on suutnud veel Bob Mathias (1948. ja 1952. aastal) ning Daley Thompson (1980. ja 1984. aastal).

Lisaks kahele olümpiakullale on tema kogus ka kaks kümnevõistluse MM-tiitlit (2013. aasta Moskva ning 2015. aasta Pekingi MMilt) ja üks MM-hõbe (2011. aasta Daegu MMilt). Seitsmevõistluse krooniti ta sisemaailmameistriks kolmel korral.

«Andsin kümnevõistlusele endast kõik. Tegin kõik võimaliku. Tänan, et tegite sellest minu elu parima aja. Ma lõpetan karjääri,» kirjutas Eaton Twitteris.

«Viimased 8 aastat on olnud tõeliselt imelised. Saime teha igapäevaselt midagi, mida armastame ja jahtisime oma unistusi. See on andnud meile nii palju. Nüüd oleme valmis aga järgmiseks etapiks ja kiindumuseks meie elus. Lõpetame enda karjääri kergejõustikus. Täname, et olite meiega,» kirjutas abielupaar ühisel Instagrami kontol.

Ashton Eatoni 28-aastane kanadalannast abikaasa Brianne Theisen-Eaton võitis tänavu Rio olümpiamängudel seitsmevõistluse pronksmedali. Maailmameistrivõistlustel võitis ta kaks hõbemedalit (2013. aastal Moskvas ja 2015. aastal Pekingis). 2016. aastal Portlandis võitis kanadalanna viievõistluses siseMMil kuldmedali.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles