Võrkpallur Sirelpuu: olen väsinud Soomele kaotamast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Sirelpuu (nr 12).
Janis Sirelpuu (nr 12). Foto: Priit Simson.

Eesti võrpalli rahvusmeeskonna temporündaja Janis Sirelpuu sõnul vajab Eesti ja Soome koondiste sel aasta tuhandel peetud mängude nukker statistika – 18 omavahelisest kohtumisest on põhjanaabrid võitnud koguni 15 – Eesti kasuks kohendamist.

«Olen väsinud Soomele kaotamast,» lausus Eesti koondise rekordinternatsionaal. «Venemaa on kindlasti nii alagrupi kui kogu turniiri suursoosik. Holland on väga tehniline meeskond.»

Eesti on alates 2000. aastast Soomet võitnud kolmel korral. Kaheksa aastat tagasi saadi Porvoos peetud kontrollmängus jagu 3:2, sama tulemusega lõppes ka kaks aastat hiljem Pärnus peetud treeningkohtumine. Viimane võit pärineb 2005. aasta Euroopa liigast, kui meie mehed Rakveres jälle viiegeimiliseks veninud kohtumises oma paremuse maksma panid.


Eesti ja Venemaa on viimase kaheksa aasta vältel vastamisi olnud kuuel korral. 2001. ja 2005. aastal jäädi MM-valikmängudes alla 0:3. 2005. aasta Euroopa liigas kaotasid meie mehed kodus kahel korral 2:3, kuid Moskvas ei suudetud idanaabritelt geimigi röövida.

Kõige vähem on Eesti kokku puutunud Hollandiga. 2006. aastal kaotati Euroopa liigas tulpidemaa esindusele kahel korral 0:3.

«Holland on Venemaast haavatavam,» pakkus teine koondise temporündaja Raimo Pajusalu. «Hollandlastel on igale positsioonile välja arvatud sidemängija tipptasemel mees võtta. Kõige haavatavamaks pean ikkagi Soomet. Minul isiklikult pole vahet, kas mängime naaberriigi või kellegi teisega. Määravaks saab ikkagi vastase tase.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles