Inglismaa kõrgliiga punane latern leidis peatreeneri Portugalist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Silva.
Marco Silva. Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images/Scanpix

Inglismaa kõrgliigas 20 mänguga vaid 13 punkti kogunud ja viimasel tabelireal olev Hull City palkas äsja vallandatud Mike Phelani asemel peatreeneriks portugallase Marco Silva.

39-aastane Silva sõlmis klubiga lepingu käimasoleva hooaja lõpuni. Mängijakarjääri jooksul vaid kahes Portugali kõrgliigakohtumises platsile pääsenud Silva alustas treenerikarjääri 2011. aastal esiliigameeskonna Estorili juhendajana, tõstes nad kõrgliigasse ja koguni Euroopa liigasse viivale kohale.

2014. aastal siirdus ta Lissaboni Sportingu tüüri juurde ja võitis nendega Portugali karika, kuid vallandati neli päeva pärast seda üsna kummalisel põhjusel. Nimelt olevat Silvale saanud saatuslikuks see, et ta ei kandnud ühe varasema mängu ajal klubi ametlikku ülikonda.

Kuu aega hiljem sõlmis Silva lepingu Kreeka tippmeeskonna Olympiacosega ja tema käe all võideti muuhulgas järjest 17 kodust liigamängu, lisaks alistati Meistrite liigas võõrsil 3:2 Londoni Arsenal. Eelmisel suvel võitis klubi 43. Kreeka meistritiitli, kuid Silva lahkus ametist ja on olnud viimased pool aastat tööta.

Ühes Silvaga asuvad Hullis tööle abitreenerid Joao Pedro Sousa ja Goncalo Pedro ning väravavahtide treener Hugo Oliveira. Phelan jõudis Hulli tüüri juures olla 24 liigamängus, neist esimese üheksa ajal ajutise juhendajana. Hull võitis neist kuus ja mängis viiki viis kohtumist. Silva teeb debüüdi juba laupäeval, kui Hull kohtub Inglismaa karikasarjas Swansea Cityga, kes vaevleb sarnaselt neile meistriliiga tabeli põhjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles