Kubica debüteerib Porsche roolis ööpäevasõidul

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica.
Robert Kubica. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sõitja Robert Kubica teatas, et osaleb sel kuul peetaval Dubai 24 tunni sportautode sõidul. 32-aastane poolakas keerab Porsche 911 GT3 R-i rooli.

Väljaanne Autosport kirjutab, et ööpäevasõidul sarjas debüteeriv Kubica rääkis neile juba eelmise aasta lõpus 90-protsendilisest tõenäosusest võistelda tänavu sportautodel. 2008. aastal vormel-1 sarjas Kanada GP võitnud poolakas võistles eelmisel aastal nii Mugello 12 tunni sõidus kui ka Vallelunga rajal peetud 6 tunni sõidus. Samuti tegi ta ühel etapil kaasa Renault Trophy sarjas ja pidas seal heitlust Kevin Korjusega.

Pärast rasket käevigastust, mis lõpetas poolaka karjääri vormel-ühes, keskendus ta rallile ning oli aastatel 2013-15 pidev osaleja autoralli MM-sarjas. Kuna aga eelmiseks aastaks ei õnnestunud Kubical enam rahapuudusel rallitiimi kokku panna, pööras ta jälle pilgud ringraja poole ning testis muuhulgas aasta lõpus Bahreinis ByKollesi meeskonna LMP1-klassi sportautot.

Dubai 24 tunni sõit peetakse 12.-14. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles