Halastamatu Dakari ralli niitis tippe, Triisa oma klassis teine

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cyril Despres kerkis Dakari ralli liidriks.
Cyril Despres kerkis Dakari ralli liidriks. Foto: Martin Mejia/AP/Scanpix

Toomas Triisa on Dakari maratonrallil nelja päeva järel Malle-Moto klassis teisel kohal, kaotades liidriks tõusnud Jose Julian Kozacile viie minutiga. Päev jäi aga viimaseks mullusele mootorrataste arvestuse üldvõitjale Toby Price'ile, kes kukkus ja oli sunnitud katkestama. Keeruline oli päev ka paljude tippautosõitjate jaoks.

Triisa lõpetas 521 km pikkuse päeva, kus kiiruskatsena läbiti 416 kilomeetrit, pisut enam kui kuue tunniga. Üldarvestuses on ta esialgsetel andmetel 46. kohal, teine eestlane Mart Meeru kaotas Triisale natuke enam kui kolme minutiga ja on üldarvestuses esialgsetel andmetel 53. kohal. Meeru peaks Malle-Moto klassis tõusma tänase päeva järel viiendaks.

Tiitlikaitsja Price oli läbinud 371 km, kui kukkus ja murdis jalaluu. 29-aastane austraallane viidi õnnetuspaigalt helikopteriga haiglasse.

Autodel haaras liidrikoha Peugeot'l kihutav Cyril Despres, kes lõikas kasu meeskonnakaaslaste äpardustest. Senine liider Sebastien Loeb kaotas teelt eksides mitukümmend minutit, Carlos Sainz keeras aga auto üle katuse. Toyota sõitja Nasser Al-Attiyah oli sunnitud eilse avarii tulemusel võistluse pooleli jätma ning sama pidi tegema ka terviseprobleemide üle kurtnud Yazeed Al-Rajhi.

Nii kerkiski Despres viiendalt kohalt liidriks ja edestab nüüd Stephane Peterhanselit nelja minutiga. Kolmandal kohal on Mikko Hirvonen Mini'l, neljas seitsmeminutilise kaotusega Loeb ja viies Nani Roma Toyotal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles