Video: maailmameistriks tulnud USA hokinoored rikkusid Montrealis Kanada peo

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troy Terry (20) realiseeris otsustava bulliti.
Troy Terry (20) realiseeris otsustava bulliti. Foto: Minas Panagiotakis/AFP

Jäähoki juunioride maailmameistriks tuli USA, kes alistas Montrealis peetud finaalis Kanada bullitiseeria järel 5:4 (0:2, 2:0, 2:2, 0:0, 1:0). USA krooniti viimati U20 vanuseklassi maailmameistriks 2013. aastal.

Kanada läks juba üheksa minuti järel 2:0 juhtima, kui väravani jõudis esmalt turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Thomas Chabot ja siis Jeremy Lauzon. Teisel kolmandikul suutis USA Charlie McAvoy ja Kiefer Bellowsi tabamustest viigistada.

Kanada läks uuesti kahe väravaga ette, kui 42. minutil oli täpne Nicolas Roy ja 44. minutil Mathieu Joseph. Vähem kui 40 sekundi pärast oli aga Bellowsil vastus olemas ja Colin White'i 47. minuti tabamus viis mängu lisaajale.

Lisaaeg tulemust ei toonud ja otsustavas bullitiseerias oli ainsana täpne USA ründaja Troy Terry. Just tema tõi ameeriklastele võidu ka poolfinaalis, kus 4:3 alistati Venemaa. Venelastele kuulus lõpuks pronks, kui kolmanda koha matšis oldi 2:1 üle Rootsist. Tiitlikaitsja Soome langes konkurentsist juba alagrupimängude järel, aga A-divisjoni jäädi siiski püsima. Läti langes aga astme võrra madalamale.

Finaalmängu kokkuvõte:

USA vs. Canada (Gold) - 2017 IIHF World Junior Championship from IIHF on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles