Alaver analüüsis Venemaa treeneriga paarissprinti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Liis Treimann

Viimastel päevadel tuleb järjest rohkem uudiseid Eesti suusakoondise peatreeneri Mati Alaveri kokkupuudetest suure idanaabri ametivendadega. Eile analüüsis Alaver näiteks Venemaa sprindikoondise peatreeneri Juri Kaminskiga Holmenkolleni MMi paarissprindivõistlust.

«Jõudsime Alaveriga järeldusele, et MMi rasked rajad koos pehme pinnasega annavad eelise distantsisõitjatele,» lausus Kaminski. «Teadsin, et suurt tähtsust omab vastupidavus ja seetõttu lisasime ettevalmistusse tavapärast rohkem aeroobseid treeninguid, kuid ilmselt tegime seda vähe. Kuna tempo püsib sõidu ajal kogu aeg kõrge, peab kiiruse ja jõu vahekord paigas olema. Soome meessuusatajad on MMil teistest peajagu üle ja oludega paremini kohanenud.»

Kaminski sõnul on piiripealsed ilmastikuolud määrdemeeste töö äärmiselt keeruliseks teinud. « Nimetame siinset lund võiseks. Töötasime välja 41 erinevat määrdevarianti, millest 10 erinesid üksteisest vähe. Kuid juba kümnesentimeetrine libisemiserinevus võib saada määravaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles