U16 koondise turniirivõidu põhjused: hea tagaliin ja suurepärane kambavaim

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U16 koondises paistis teiste seas silma ka Ran-Andre Pehka.
U16 koondises paistis teiste seas silma ka Ran-Andre Pehka. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Sarnaselt Eesti U18 korvpallikoondisega tulid Läänemere karikaturniiril esimeseks ka meie kaks aastat nooremad poisid. Viimases mängus kaotati eile lisaajal Lätile 94:96, aga Soomest ja Rootsist oldi kindlalt üle.

Eesti U16 vanuseklassi ühe põhitegija, Itaalias Trento noortesüsteemis palliva Kaspar Kitsingu sõnul iseloomustab praegust koondist eelkõige agressiivsus ja kambavaim. Heaks näiteks oli ka teise Tartust pärit palluri Kerr Kriisa käitumine autasustamise ajal – elava legendi Valmo Kriisa poeg lasi häälepaelad täiest jõust valla ja tundis karikavõidu üle siirast rõõmu.

«Me pole läbi aegade tugevaim U16, kaugeltki mitte. Aga me ei anna kunagi alla – ei andnud ka Läti vastu, kui tulime teisel poolajal 19-punktilisest kaotusseisust välja. Suudame kõik kaitses agressiivselt mängida. Kokkuvõttes tegutsesime hästi terve turniiri,» rääkis 195 cm pikkune universiaalne Kitsing.

Kitsingu kõrval vedasid Eestit Ran-Andre Pehka, Kerr Kriisa, Johannes Kirsipuu ja Joonas Riismaa. Keegi neist pole eesliinimängija, aga mõni tegija oli ka puudu. Kitsing kiitis ka praegu koondises olnud pikki ja tõdes, et isegi täiskoosseisus läheb suvel A-divisjoni EMil raskeks. Ent kõrgeimasse seltskonda püsimajäämine pole kaugeltki utoopia.

U16 tüdrukud said nelja tiimi hulgas kolmanda koha, U18 tüdrukud jäid neljandaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles