Froome: WADA peab ravi eesmärgil kasutatavate keelatud ainete tarvitamist piirama

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Froome (kollases).
Christopher Froome (kollases). Foto: SCANPIX

Suurbritannia jalgrattur Chris Froome kutsub Maailma Antidopinguagentuuri karmistama reegleid, mis reguleerivad keelatud ainete nimekirjas olevate toodete kasutamist ravi eesmärgil. Teatavasti on arsti ettekirjutust omavatel sportlastel õigus teatud juhtudel dopinguaineid kasutada.

Teema on eriti tugevalt päevakorral Suurbritannias, sest häkkeri rünnaku tulemusena lekkis ajakirjandusse fakt, et 2001. aastal sealse rahvusnaiskonna mänedžerina töötanud Simon Cope transportis toona Bradley Wigginsile ravimeid. Parlamentaarse uurimise käigus kinnitas praegu Sky tiimi juhina töötav Dave Brailsford, et kott sisaldas keelatud ainet Fluimucili, mis aitab paremini vabastada hingamisteid, vahendab Rattauudised.ee.

Astmat põdeval Wigginsil oli Fluimucili kasutamiseks luba olemas enne 2011. ja 2012. aasta Tour de France’i ning enne 2013. aasta Giro d’Italiat. Froome’i sõnul ei tee sellised erandid ja mitmeti tõlgendamine alale head.

«Fakt on see, et me arutame tulemuste kehtivuse üle ja võimud peavad sellega tegelema. Peame selle lõpetama, et selliseid küsimusi enam ei küsitaks. Praegune olukord näitab, et süsteemis esineb puudujääke,» märkis Froome.

Sky meeskonna liider pole ka ise selles küsimuses «puhas poiss». 2014. aasta Romandia velotuuri käigus manustas ta ravi eesmärgil suukaudselt kortikosteroidi. Prantsuse meedia kritiseeris seda teravalt, kuid toona oli Froome’i tegevus lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles