Järelvaadatav: imemees Ustjugov pidas raske tõusu vastu ning võitis võimsalt Tour de Ski

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tour de Ski võitjaks krooniti venelane Sergei Ustjugov, kelle edu teise koha saanud norraka Martin Johnsrud Sundby ees jäi lõpuks 1.02,0. Kolmandaks tuli Šveitsi suusataja Dario Cologna (+1.52,7)

Tour de Skil tuli neljandaks prantslane Maurice Manificat (+1.54,0), viies oli Matti Heikkinen (+2.02,9) ning kuues Marcus Hellner (+2.17,5).

Ustjugov võitis tänavusel Tour de Skil koguni kuus etappi. Temast sai Aleksandr Legkovi järel teine venelane, kes on maineka suusatuuri võitnud. Kokku lõpetas ränkraske suusatuuri 40 suusatajat.

«Suur tänu kogu Venemaale, kes mulle kaasa elas. Praegu pole ühtegi mõtet ega emotsiooni, sest olen väga-väga väsinud. Sõitsin kõikide meeste eest, keda starti ei lastud,» ütles Ustjugov pärast triumfi.

Enne starti:

Senisest kuuest etapist koguni viis võitnud venelane Sergei Ustjugov läheb viimasele etapile liidrina, tema edu on Norra staari Martin Johnsrud Sundby ees 1.11,9. Kolmandana läheb rajale Šveitsi äss Dario Cologna (+2.04) ja neljandana soomlane Matti Heikinen (+2.33).

Kogu stardinimekirja leiad SIIT!

Cologna on Tour de Ski rekordiomanik kolme üldvõiduga, Sundby oli parim aastatel 2014 ja 2016. Astmaravimi salbutamoli liigtarvitamise tõttu võeti Sundbylt ära 2015. aasta esikoht ja see läks tema kaasmaalasele Petter Northugile.

Naiste sõit algab kell 12.30 ja seal on enne viimast etappi liidriks rootslanna Stina Nilsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles