Ülipõneva ühisstardi võitis võimsa Fourcade'i alistanud Schempp

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Schempp.
Simon Schempp. Foto: Sergei Grits/AP/Scanpix

Laskesuusatamise Oberhofi MK-etapil võitis meeste 15 km pikkuse ühisstardi kodupubliku rõõmuks sakslane Simon Schempp, kes alistas tänu võimsale lõpuspurdile kaasmaalase Erik Lesseri ja MK-sarja üldliidri Martin Fourcade'i (Prantsusmaa). Schempp ja Lesser eksisid ühel lasul, Fourcade lasi kolmandas tiirus mööda kaks märki.

Enne viimast tiiru oli kõige parem seis läbi aegade parimal laskesuusatajal Ole Einar Björndalenil ja just Oberhofis üles kasvanud Erik Lesseril. Mõlemad eksisid aga ühel lasul ja lasid järgi kolmiku Fourcade, Simon Schempp ja Jean-Guillaume Beatrix.

Fourcade pani kohe gaasi põhja ja raputas kõik peale Schemppi maha, aga 500 meetrit enne lõppu liitus duoga ka Lesser. Lõpuks oli Schemppi edu Lesseri ja Fourcade'i ees 0,4 sekundit.

Beatrix lõpetas neljandana (+13,2), Björndalen viiendana (+19,5) ja esikuuiku lõpetas veel üks sakslane Benedikt Doll (+47,8).

Fourcade on 11 individuaaldistantsiga kogunud 610 punkti, teisel kohal on täna 14. kohaga piirdunud venelane Anton Šipulin (379) ja kolmas on Schempp (370).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles