Häbisse jäänud Liverpool peab neljanda liiga klubiga uuesti mängima

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sheyi Ojo (palliga) ja Ben Purrington
Sheyi Ojo (palliga) ja Ben Purrington Foto: ANDREW YATES/REUTERS

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpooli kohtus täna Inglismaa karikasarja kolmanda ringi kohtumises Inglismaa tugevuselt neljanda liiga klubi Plymouthiga. Liverpooli kodustaadionil peetud mäng lõppes 0:0 viigiga.

Täna puhkust saanud Ragnar Klavan vaatas mängu varumeestepingilt. Kuna võitjat täna ei selgunud, otsustatakse edasipääseja korduskohtumises, mille kuupäeva pole veel määratud. Liverpooli peatreenerile Jürgen Kloppile on see kahtlemata halb uudis, sest just tema on olnud Inglismaa jalgpallimeistrivõistluste mängugraafiku suur kriitik. Nüüd tuleb neil aga lisaks üks plaanideväline matš mängida.

Rekordiliselt noore algkoosseisuga väljakule tulnud Liverpooli mängijate keskmine vanus oli täna 21 aastat ja 296 päeva. Liverpool tegi mängu jooksul küll kokku 28 pealelööki, kuid neist vaid neli läksid raamide vahele. Palli hoiti 77 protsenti mänguajast, nurgalööke teeniti koguni 18. 

Enne mängu:

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp tegi võrreldes esmaspäevase Premier League'i kohtumisega, kus 2:2 viigistati Sunderlandiga, 10 vahetust. Ainsana jookseb ka täna algkoosseisus väljakule poolkaitsja Emre Can.

Keskkaitses alustab duo Joe Gomez ja Lucas Leiva. 19-aastane Gomez teeb pärast 15 kuu pikkust vigastuspausi esimese mängu Liverpooli särgis. Lucas Leiva oli Liverpooli hierarhias vahepeal Klavanist ees, aga viimasel ajal on eestlane brasiillase kindlalt üle mänginud.

Liverpool Echo arvutas välja, et tänane algkoosseis on Liverpooli ajaloo noorim. 11 palluri keskmine vanus on 21 aastat ja 296 päeva, varasem rekord tehti 1965. aastal, kui Wolverhamptoni vastu mindi koosseisuga, mille keskmine vanus oli 22 aastat ja 203 päeva.

Liverpooli tänane algkoosseis:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles