Koondise pidev järelkasv võib varsti peatuda

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U21 koondisest leiab juba mängumehi.
Eesti U21 koondisest leiab juba mängumehi. Foto: cev.lu

VÕRKPALL. Noortekoondistes on talenti küll, et mõne aasta pärast rahvusmeeskonna mehi üle õla vaatama panna. Järelkasv on viie aastakäigu ulatuses korralikult kaetud, edasine enam nii särav pole, ütlevad treenerid. Otsest põhjust sellele aga tuua ei osata.

Kõige säravamaid esitusi on viimasel ajal näidanud aga Toomas Jasmini käe all tegutsev U17 koondis, kes sai viimasel EEVZA etapil jagu Venemaa eakaaaslastest ning tuli Venemaa järel ja Poola ees teiseks.

Jasmin ütleb, et on Tali väitega nõus ja viis aastat paistavad hooletud, sest siiani pidevalt hoitud korralik tase säilib. «Pärast 2001. aastakäiku tase langeb. Ei Pärnus, kus ma ise töötan ega ka mujal Eestis pole sellest aastast edasi seis enam kiita,» tõdeb Jasmin. Ühest põhjust sellele ei tea ei tema ega keegi teine. «Oleme sellest teiste noortetreeneritega palju rääkinud, et mis see põhjus on, aga ega seda keegi öelda ei oska. Võib-olla peavad noortetreenerid ise ka peeglisse vaatama,» arutleb Jasmin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles