Kihlveokurat murdis perspektiivika noormängija

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Anderson
Oliver Anderson Foto: THOMAS PETER/REUTERS

TENNIS. Uus tennisehooaeg algas teist aastat järjest skandaaliga, kui 18-aastasele Austraalia tulevikutegijale Oliver Andersonile esitati süüdistus kokkuleppemängus. Madalamatel tasemetel toimuvad pettused ei ole tenniseinimestele uudis ning tõenäoliselt on mänge kokku lepitud ka Eesti pinnal.

Viimati kihlveopettuse süüdistuse saanud Anderson pole kaugeltki esimese suurusjärgu täht. Samas on praegu tennise maailma edetabelis 893.kohal olevat Andersoni peetud perspektiivikaks noormängijaks, kellele kuulub ka mullune Austraalia lahtiste meistrivõistluste poiste üksikmängu meistritiitel. Seetõttu on tennisemaailmas taas tekkinud arutelu, miks mitmed Challanger- ja Future-tasemel mängivad tennisistid ausale mängule selja pööravad.

Süüdistuste kohaselt kaotas Anderson oktoobris peetud Traralgoni Challenger-turniiril esimeses ringis avaseti, kuid võitis siis kaks järgmist setti. Andersoni eestlasest konkurendi Kenneth Raisma treenerile Andres Kuhile tuli uudis konkreetse pettuse kohta üllatusena, ent jutte madalamal tasemel aset leidvatest kihlveopettustest on kuulnud temagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles