Kas kõik jalgpallimedalid jäävad Tallinna?

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistriliiga karika eest lähevad võitlema kümme klubi – võidab ainult üks.
Meistriliiga karika eest lähevad võitlema kümme klubi – võidab ainult üks. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallihooaja eilne avamisüritus Tallinna Linnateatris kulges juba traditsiooni kohaselt läbi huumoriprisma, tõsisema poole pealt vihjasid unistusele meistriliiga tiitel võita kolm klubi.



Selged meistritiitli mõtted ütlesid välja harjumuspäraselt igipõlised rivaalid Flora ja Levadia.

Levadia tegevjuht Sergei Hohlov-Simson kommenteeris mullusel hooajal pika valitsemisperioodi katkemist ühe ajajärgu loogilise lõppemisega, kuid kinnitas samas, et latti pole alla lastud ja eesmärgiks on endiselt kirkaim autasu.

«Loomulikult polnud seda emotsiooni (loe: tiitlikaotust) kerge vastu võtta, kuid kogu aeg ei saagi esimene olla,» arvas Hohlov-Simson. «Nüüd ongi jälle huvitav, millal tiitli tagasi võidame.»

Mullu peatreenerina oma debüüdi teinud ja kohe täkkesse tabanud FC Flora loots Martin Reim ei sea samuti mullusest madalamaid eesmärke – klubi kord juba on nii ambitsioonikas. Samas kinnitas Eesti rekord­internatsionaal, et hooaeg ei saa kindlasti olema kerge.

«Kuigi põhituumik on jäänud samaks, lisandus meeskonda palju uusi, mistõttu keskmine vanus on veelgi langenud,» märkis Reim, kelle üheks ülesandeks saab ka sel aastal noorte seast klubile korralikke talente leida.

Eile Postimehes ilmunud artiklis kolmandaks põhiliseks tiitlinõudlejaks peetud Nõmme Kalju kinnitas sarnaselt kahe peafavoriidiga, et eesmärk on võit. Teistsuguse soovi korral pole mõtet mängima minnagi. Samas, päris otseselt kullavõitu välja ei kuulutatud.

«Kui kolm aastat tagasi meistriliigasse jõudsime, ütlesime välja, et eesmärgiks on meistritiitel viie aasta jooksul. Selles suhtes on kõik jäänud samaks,» märkis Tehva, kellele sekundeeris mullu poole hooaja pealt nõmmekate esindusmeeskonna lootsiks määratud Igor Prins.

«Muutusi meeskonnas on palju. Oleme kõvasti tööd teinud ja seega valmis hea koha eest võitlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles