Klavan andis hääle Messile, Reim eelistas Ronaldot

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan ja Luis Suarez
Ragnar Klavan ja Luis Suarez Foto: SCANPIX

Eile õhtul selgusid FIFA auhinnatseremoonial lõppenud aasta parim jalgpallur ja peatreener. Auhinna viisid koju detsembris ka Ballon d'Or'i võitnud Cristiano Ronaldo ning Leicester City Inglismaa meistriks tüürinud Claudio Ranieri.

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan asetas mängijate seas aga esimeseks Lionel Messi, jättes Ronaldo teisele kohale. Kolmandaks märkis Klavan prantslase Antoine Griezmanni, kes sai sama koha ka üldarvestuses. Eesti koondise peatreener Martin Reim pidas seevastu parimaks Ronaldot, teine oli tema pingereas Messi ja kolmas samuti Griezmann.

Kui valdavalt domineerisid esikohal oodatult Ronaldo ja Messi nimed, siis parimateks pakuti mängijate seas ka näiteks Neymari, Toni Kroosi, Andres Iniestat, Luis Suarezi, Gareth Bale'i, Kevin de Bruynet, Riyad Mahrezi, Zlatan Ibrahimovici. Alexis Sanchezt ja Gianluigi Buffoni. Prantsusmaa koondise kapten Hugo Lloris andis esikoha kaasmaalasele Griezmannile, Saksamaa kapten Manuel Neuer aga Kroosile. Teise koha sai Neuerilt seejuures Mesut Özil ja kolmanda Robert Lewandowski. Wayne Rooney esikolmikusse pääses viimasena Jamie Vardy, kes sai ka ühe esikoha, seda Turksi ja Caicose saarte koondise kaptenilt Billy Forbesilt.

Messi ise asetas Argentina kaptenina esikolmikusse Suarezi, Neymari ja Iniesta ehk meeskonnakaaslased Barcelonast. Ronaldo vastas sisuliselt samaga, tema esikolmiku moodustasid Madridi Reali mehed Bale, Luka Modric ja Sergio Ramos.

Peatreeneritest pidas Klavan lõppenud aasta parimaks Ranierit, teine oli tema esikolmikus Portugali koondise EM-tiitlini viinud Fernando Santos ja kolmas Reali juhendaja Zinedine Zidane. Reim asetas seevastu esikohale Santose ja jättis Ranieri teiseks, kolmandana sai temalt hääle Madridi Atletico peatreener Diego Simeone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles