Väikeriikide unistus jalgpalli MMist sai jõudu juurde

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA President Gianni Infantino addresses a news conference after a FIFA Council in Zurich, Switzerland, January 10, 2017. REUTERS/Arnd Wiegmann
FIFA President Gianni Infantino addresses a news conference after a FIFA Council in Zurich, Switzerland, January 10, 2017. REUTERS/Arnd Wiegmann Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Üllatust ei sündinud – Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) kiitis eile heaks plaani laiendada jalgpalli MMi osalejate arvu 32 meeskonna pealt 48 peale. Otsus oli ühehäälne.

Kõik märgid näitasid juba enne FIFA liikmete kogunemist, et MMi kasvatatakse, küsimus oli vaid selles, kui suureks. Kõne all oli viis võimalust: kaks 40 ja kaks 48 võistkonnaga varianti ning praeguse 32-liikmelise finaalturniiri juurde jäämine. Kuna aga kõik kuus maailmajagu lõikavad MMi suurendamisest kasu, antigi poolehoid 48 meeskonnaga turniirile, mille toimumispaigaks saab 2026. aastal eeldatavasti Põhja-Ameerika.

«MM-finaalturniir tuleb viia vastavusse 21. sajandi maailmaga. Jalgpall ei piirdu vaid Euroopa ja Lõuna-Ameerikaga,» sõnas FIFA president Gianni Infantino pärast otsuse langemist. «Nüüd on rohkematel riikidel põhjust MMist unistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles