Liverpool kaotas Klavani eksimusest liigakarika poolfinaali avavaatuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (17)
Ragnar Klavan (17) Foto: FRANK AUGSTEIN/AP

Liverpooli jalgpalliklubi kaotas liigakarika poolfinaali avamängu võõral väljakul 0:1 Southamptonile. 

Southampton läks mängu juhtima kohtumise 20. minutil, kui täpne oli Nathan Redmond, kes kasutas ära terve mängu kaasa teinud Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani jämeda eksimuse. Southampton oli mängu vältel teravam meeskond ning omas paremaid väravavõimalusi. Pealelööke tegi Southampton 10, Liverpool 9. Neist raami läksid Liverpoolil 2, Southamptonil 5 lööki. Palli hoidis Liverpool 68 protsenti mänguajast.

Liverpooli jaoks on kindlasti hea uudis keskväljamehe Philippe Coutinho seitsmenädalasest vigastuspausist naasmine. Brasiillane sekkus mängu vahetusest ning mängis 30 minutit. Liigakarika poolfinaali kordusmäng peetakse Liverpooli kodustaadionil Anfieldil 25. jaanuaril. Liverpooli järgmine mäng on kavas pühapäeval, kui võõrsil kohtutakse Manchester Unitediga.

Enne mängu:

Teel liigakarika poolfinaali on Liverpool alistanud Burton Albioni 5:0, Derby County 3:0, Tottenham Hotspuri 2:1 ning Leeds Unitedi 2:0. Kolmanda ringi võidumängus Derby County vastu sai jala valgeks ka Klavan, kes viis meeskonna septembris peetud kohtumises 1:0 juhtima.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp kaitseliinis täna üllatusvalikuid ei teinud. Keskkaitsepaari moodustavad Klavan ja Dejan Lovren. Äärekaitses mängivad Nathaniel Clyne ja James Millner. Klavani põhiline konkurent mänguaja eest on Joel Matip, kes taastub endiselt vigastusest ning pole veel valmis suurde jalgpalli naasma.

Võimalik, et oma mänguminutid teenib ka Liverpooli suurim staar Philippe Coutinho, kes on pikalt vigastatud olnud. «Ta on piisavalt terve, et taas meeskonda kuuluda. Ta võib omad minutid teenida, kuid ma ei oska öelda, kui palju mänguaega ta saab. Ta on ikkagi pikalt eemal olnud, oma kuus-seitse nädalat. Praegu on ta meeskonnaga kolm treeningut kaasa teinud, lõplikku otsust ma tema suhtes langetanud veel ei ole,» ütles Klopp eile.

Viimati mängisid Liverpool ja Southampton novembris Inglismaa kõrgliigas ning leppisid 0:0 viiki. Kokku on meeskonnad omavahel kohtunud 80 korda. Liverpool on võitnud 39 mängu, Southampton 21. Viiki on lepitud 20 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles