Triisa eilsest ränkraskest päevast: see oli ikka päris hull (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Triisa.
Toomas Triisa. Foto: SO/@World/A.Lavadinho

Dakari rallil Malle-moto klassis liidrikohal olev Toomas Triisa sõnas pärast eilset kaheksandat kiiruskatset, et valitsevad ilmastikuolud on võidusõidu muutnud eriti keeruliseks.

Täna oleksid võistlejad pidanud läbima kokku 977 km, millest 406 km oleks olnud kiiruskatse. Eilsel kaheksandal katsel valitsenud keeruliste olude tõttu langetasid korraldajad aga otsuse tänane üheksas katse ära jätta. Triisa sõnul oli eilne Dakari kiiruskatse väga mudane ja libe.

«Eilne päev oli ikka päris hull. Mitte katse, aga päev üldiselt. Istusime kell seitse hommikul tsikli selga ja öösel kell pool üks saime alles tsikli seljast maha. Üle 1100 kilomeetri siis. Katse algus oli keeruline – mudane ja libe. Katse teine pool oli aga väga kiire ja mulle see eriti ei istu, hullult pead ikka riske võtma selle suure kiiruse juures,» sõnas Triisa.

«Boliivia üldse oli sellel aastal raske – kõrgus, ilm ja pikad päevad. Selles mõttes on hea, et oleme nüüd madalamal tagasi. Mõlemad Mardiga oleme korras, tsiklid samuti. Malle-moto klass on ikka ränkraske. Pikad päevad ja vähe und, aga ei kahetse mitte hetkegi. Tervitused perele, sõpradele, fännidele ja toetajatele! Hoiame Eesti lippu kõrgel,» jätkas ta.

Triisa, kes on Malle-moto klassis liider, on üldarvestuses 35. kohal. Mart Meeru on oma klassis kuues, jäädes Triisale alla 2:33.52. Kõigi tsiklite seas on Meeru 61. kohal. Liidrina jätkab britt Sam Sunderland, Triisa kaotab talle 4:08.40 ja Meeru 6:42.32.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles