Eesti dopinguagentuuri juht: tähtis on see, et sport saaks puhtamaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Kivinukk.
Elina Kivinukk. Foto: parnupostimees.ee

Eesti Antidopingu juhi Elina Kivinuki sõnul tähendab teisipäeval teatavaks saanud 19 riigi antidopingu agentuuri nõudmine visata Venemaa maailma spordisüsteemist välja seda, et teemaga on vaja edasi liikuda. «Tähtis on see, et teema ei vajuks niisama ära, vaid toimuksid teatud muutused ja sport saaks puhtamaks,» lausus ta. Nõudmisega liitunud riikide hulgas on ka Eesti.

Kivinukk märkis, et rahvuslike antidopinguorganisatsioonide (NADO) seekordse avaldusega kaasnenud suur vastukaja oli üllatav. Tegemist oli selle seltskonna juba kolmanda kokkusaamisega ning Venemaa on iga kord teemana päevakorral olnud. Samas annab Kivinukk endale aru, et mingit tegelikku jõudu nimetatud ettepanekul pole.

NADO pöördumine oli ajendatud detsembri alguses esitletud niinimetatud McLareni raporti teisest osast, kus justkui tõestati Venemaa riikliku dopingusüsteemi olemasolu ja kirjeldati, kuidas aastatel 2011–2015 mätsiti kinni sadade Venemaa sportlaste kahtlased dopinguproovid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles