Eesti laskesuusatamise teatenelik lõpetas MK-etapi 17. kohal, võitis vägeva lõpu teinud Norra

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste 10 km distantsil sai parim eestlane Kauri Kõiv 22. koha.
Meeste 10 km distantsil sai parim eestlane Kauri Kõiv 22. koha. Foto: Tairo Lutter

Laskesuusatamise Ruhpoldingu MK-etapi 4x7,5 km teatesõidu lõpetas Eesti teatenelik 17. kohal. Võitis Norra teatenelik, kes edestas Venemaad ja Saksamaad.

Venemaa mängis võidu maha viimases lasketiirus, kui ankrumees Anton Babikov pidi kasutama ühte varupadrunit. Norra ankrumees Emil Hegle Svendsen sõitis viimaste kilomeetritega 15-sekundilise vahe tasa ning püüdis mõnisada meetrit enne finišijoont Babikovi kinni. Finišisirgel Babikovist Svendsenile vastast polnud ning Norra koondis edestas finišis venelasi lõpuks 5,1 sekundiga.

Võidukasse Norra koosseisu kuulusid Ole Einar Björndalen, Vetle Sjastad Christiansen, Henrik L'abee-Lund ja Svendsen. Kamba peale kasutati viit varupadrunit. Venelased sõitsid koosseisus Aleksei Volkov, Anton Šipulin, Matvei Jelisejev ja Babikov. Varupadruneid kasutasid venelased kahel korral.

Kolmandaks tuli Saksamaa koondis (Erik Lesser, Benedikt Doll, Arnd Peiffer, Simon Schempp), kes kasutas koguni 9 lisapadrunit ning pidi korra ka trahviringile minema. Kaotust võitjale kogunes Saskamaal 23,5 sekundit.

Eesti koondis sõitis koosseisus Rene Zahkna, Roland Lessing, Kalev Ermits ja Kauri Kõiv. Finišijoon ületati 17. kohaga, Norrale kogunes kaotust 4.25,9. Kokku kasutas Eesti koondis täna kümmet lisapadrunit, korra tuli läbida ka trahviring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles