Peerandi vahetab korvpalliliidus Halliko välja

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Peerandi (vasakul) koos Eesti koondise peatreeneri Tiit Sokuga.
Rain Peerandi (vasakul) koos Eesti koondise peatreeneri Tiit Sokuga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rain Peerandi asus eelmise aasta lõpust tööle Eesti korvpalliliidus, võttes kohtunike divisjoni juhi kohal teatepulga üle Aare Hallikolt. Viimane jätkab vabakutselise kohtunikuna.

Peerandi tegi detsembri esimesel päeval debüüdi Euroliiga vilemehena Kaasanis, kui aitas õigust mõista kohaliku Unicsi ja Milano Olimpia vahel. Oma debüüdi tegi eestlane Vana Maailma tugevaima liiga teise kohtunikuna kreeklase Elias Koromilase ja hispaanlase Carlos Cortesi kõrval. Ka sel nädalal saab Peerandi Euroliigas tööd, kuid konkreetne mäng avalikustatakse 24 tundi enne kohtumise algust.

Peerandi ametinimetus on  kohtunike divisjoni juht. Tema ülesanneteks on Eesti meistriliiga mängudele kohtunike määramine ning regioonijuhtide töö korraldamine. «Asuda tööle korvpalliliidu kohtunike divisjoni on mulle põnev väljakutse, kus saab siduda nii töö kui hobi. Selge on see, selles ametis ei saa olema kerge, kuna kohtunikud on kõik omaette isiksused ja samuti tuleb arvestada ka sellega, et tihtipeale pole kohtunikud just kõige palavamalt armastatud persoonid mängu juures,» lausus Peerandi.

«Üks minu eesmärkidest oleks kohtunike arvu suurendamine läbi selle, et pöörata tähelepanu neile noortele kohtunikele, kes teevad oma esimesi samme G4S mikro ja makroliigades. Õnneks on viimastel aastatel noori juurde tulnud,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles