Unustage kõrberalli – Dakari valitseb mudaookean

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalihke tõttu muutus Argentiinas Volcani küla läbiv tee kasutuskõlbmatuks ja Dakari ralli üheksas katse tuli ära jätta.
Maalihke tõttu muutus Argentiinas Volcani küla läbiv tee kasutuskõlbmatuks ja Dakari ralli üheksas katse tuli ära jätta. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Pärast seda, kui legendaarne Dakari ralli viidi turvalisuse huvides Lõuna-Ameerikasse, pole enam mõtet rääkida klassikalisest kõrberallist. Ent sel aastal on pilt lausa kõverpeeglis: kuues katse jäeti ära tugeva vihma ja tuule tõttu ning eile toimuma pidanud üheksanda katse rikkus ära üleujutusest tingitud maalihe. Peale selle on mitu kiiruskatset poolikuks jäänud.

Aafrika asemel sõidetakse Lõuna-Ameerikas juba üheksandat korda ja märjad olud pole seal üldsegi haruldased, sest üleujutused segasid tublisti kaarte ka 2013. aastal. Ent praeguste looduse ekstsessidega neid siiski võrrelda ei saa. Väidetavalt on Boliiviat ja Argentina lõunaosa tabanud tulvaveed viimase poole sajandi kõige ulatuslikumad.

Osalejad mõtlevad eelkõige oma sõidule, aga keerulised olud mõjutavad neidki. Tsiklitel Malle-Moto klassis üldvõitu jahtiv Toomas Triisa tunnistas, et ennast tuleb ületada iga päev, aga selleks ta koos teise Eesti mootorratturi Mart Meeruga pika teekonna taas ette võttiski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles