Mae tegi viimase tiitlivõistluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Priit Simson

Eile tegi olümpiapronks Jaak Mae Holmenkolleni MMil suure tõenäosusega oma viimase tiitlivõistluse. Pisarat tal see silmanurka aga ei toonud. «Mis seal ikka pisardada! Sporti tuleb teha nii kaua, kui seda naudid.»



Seda enam, et Mae on teinud korraliku karjääri. MM-hõbe ja olümpiapronks teeb enamikule Eesti tippsportlastele silmad ette. «Puudu jäi vaid üks korralik esikoht. Aga ju siis seda polnud ette nähtud,» nentis Mae kurvalt ja lisas: «Kas see on olnud mu elu ilusaim aeg? Raske öelda. Kui homme oleksin minemas, siis võiks öelda. Aga kindlasti on sportlaskarjäär laste sünni järel järgmine olnud.»

Sporditegemist päris ära lõpetada Mae aga ei kavatse. Võimaluse korral teeb tulevikuski Eesti meistrivõistlustel kaasa. «Kui isu väga peale tuleb, siis Eesti-sisestel võistlustel teen ikka kaasa. Nii nagu sõber Jass (Jaan Kirsipuu – toim),» sõnas Mae, kes tahaks sellega ka nooremaid suusatajaid innustada.

Eile pani Mae oma tiitlivõistluste karjäärile väärika punkti, kui andis 4x10 km teatesõidus avavahetusest teate üle neljanda mehena. Lõpuks aga kukkusid eestlased siiski kümnendaks.
«Paneksin meeskonnale hindeks kolme.

Meile pakuti kaheksandat kohta kandikul, kuid kahjuks ei võtnud me seda vastu,» nentis koondise peatreener Mati Alaver ja andis hinnangu kõikide meeste sõidule: «Jaak sõitis hästi, talle pole ühtki etteheidet. Kahjuks valis Algo aga liiga libeda suusa ja sealt tuli paarkümmend sekundit liiga suur kaotus. Ka Karelil võinuks kaotus parimale väiksem olla. Lõpuks tegi Aivar taktikalise vea ja sinna see kaheksas koht läks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles