Parimaks meessportlaseks valitud Mägi sai veel ühe auhinna

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti spordiaasta tähtede gala 2016. Aasta Meessportlane 2016 on Rasmus Mägi
Eesti spordiaasta tähtede gala 2016. Aasta Meessportlane 2016 on Rasmus Mägi Foto: Mihkel Maripuu

Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi (TÜ ASK) tähistas eile, 11. jaanuaril, 2016. spordiaasta lõppu ning tunnustas ka parimaid sportlasi. Ahhaa keskuse Newtoni kohvikus toimunud tänuõhtul said kõigi spordialade parimad lisaks kingituste vastuvõtmisele veidi klubikaaslastele rääkida, millega nad tegelevad ning kuidas alal läheb ning oma efektse etteastega esines ka Ahhaa teadusteater.

Klubi valis aasta parimad nii spordialade lõikes eraldi kui ka kogu klubi peale kokku. Aasta naissportlaseks valiti Lily Luik, kelle möödunudaastasteks suurimateks saavutusteks olid Eesti meistritiitel 10 000 m jooksus ning Olümpiamängudelt maratoni 97. koht.

Aasta meessportlane oli Rasmus Mägi, kelle silmapaistvaimaks saavutuseks loomulikult 400m tõkkejooksu OM finaalis saavutatud 6. koht, kuid märkimisväärne ka EM-i 10. tulemus. Mägi valiti 2016. aastal ka kogu Eesti parimaks meessportlaseks.

Aasta treeneriks valiti Anne ja Taivo Mägi duo, kelle õpilaste hulka kuuluvad paljude teiste hulgas ka olümpiasportlased Rasmus Mägi ning Grit Šadeiko.  

Aasta nooreks naissportlaseks kuulutati sulgpallur Hannaliina Piho, kellel ette näidata MM U18 võistkondlik 30. koht, üksik, naispaaris ja segapaaris 65. koht.; EMV 3.koht naispaarismängus; Euroopa U18 karikaetapi 2. koht üksikmängus ja 2.koht naispaarismängus.

Klubi parima noor meessportlase valikul tuli võitjaks korvpallur Märt Rosenthal, kes kuulus nii möödunud aastal kui ka nüüd U18 rahvuskoondisesse. Endise Rocki korvpallikooli meeskonnaga oli Rosenthal Eesti meister U18 vanuseklassis, karikavõistluste hõbemedalist ning meeste esiliiga pronksil. Eelmisel hooajal pidas ta TÜ/Rocki esindusmeeskonna rivistuses 5 mängu, on tänavusel hooajal kaasa löönud 7 kohtumises ning hetkel hoiab esiliiga kõige resultatiivsema mängija tiitlit.

Aasta noortetreeneri tiitli sai kergejõustikutreener Liina Remmel. Klubi suurima õpilastearvuga treenerina juhendab ta umbes 170 õpilast, 4-aastastest kuni täiskasvanuteni. 2016. aastal täitsid tema õpilastest kergejõustiku tulemuste I järgu 15 õpilast, kaks õpilast tuli Eesti meistriks ning mitmed olid EMV esikolmikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles