Valgevene dopingusportlase järjekordne pettus tuli päevavalgele

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Ostaptšuk.
Nadežda Ostaptšuk. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) avalikustas täna järjekordsed 2008. ja 2012. aasta olümpiamängude dopinguproovide järeltestimise tulemused ja need sportlased, kes jäävad keelatud ainete tarvitamise tõttu medalitest ilma.

Muuhulgas on nimekirjas ka Valgevene kuulitõukaja Nadežda Ostaptšuk. Praguseks 36-aastane sportlane kaotas positiivse dopinguproovi tõttu 2012. aastal Londoni mängude kuldmedali ja lisaks olid tühistatud tema aastatel 2005-2007 tehtud tulemused.

Nüüd selgus, et järeltestimisel osutus positiivseks ka Ostaptšuki 2008. aasta Pekingi olümpial antud dopinguproov. Seega jääb ta Pekingis võidetud pronksist ilma ja tema asemel tõuseb kolmandaks hiinlanna Lijao Gong.

Järeltestimisel võeti vahele ka Ostaptšuki koondisekaaslne Darja Ptšelnik, kes sai 2008. aasta olümpial vasaraheites neljanda koha. Põrusid ka kolm tõstmise 2008. aasta olümpiavõitjat - nendeks olid kodupubliku ees võistlenud Hiina atleedid Cao Lei, Liu Chunhong ja Chen Xiexia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles