Dakari liider näitas vigastatud konkurenti aidates spordimehelikkust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel ja Jean Paul Cottret Dakari rallil.
Stephane Peterhansel ja Jean Paul Cottret Dakari rallil. Foto: FRANCK FIFE/AFP/Scanpix

Dakari maratonrallil hoiab eilse katse järel üldarvestuses esikohta Stephane Peterhansel, kelle võistluspäev möödus dramaatiliselt. Prantslane lõpetas katse küll üldarvestuses teisena, kuid tõsteti korraldajate otsusega liidriks.

Nimelt sõitis Peterhansel kiiruskatsel kogemata otsa sloveenist mootorratturile Simon Marcicile, kes oli täpselt tema auto ees kukkunud. Kuna Marcic sai kokkupõrke tulemusena lahtise jalaluumurru, keeldus Peterhansel hoolimata tiheda esikohaheitluse pidamisest tema juurest lahkumast enne, kui kohale jõudis võistluste kiirabibrigaad.

Seetõttu kaotas Peugeot'l sõitev prantslane 12 minutit ja loovutas ühtlasi ka tiimikaaslasele Sebastien Loebile liidrikoha. Korraldajad kasutasid siiski reeglitega ette nähtud võimalust, mis lubavad konkurenti abistanud võistleja aega korrigeerida, ning nullisid Peterhanseli ajakaotuse. Nüüd edestab ta Loebi viie minuti ja 50 sekundiga, rallil jääb sõita veel vaid kaks katset.

Tsiklitel võitis eilse katse Joan Barreda, üldliider on aga Sam Sunderland, kes edestab poole tunniga austerlast Matthias Walknerit. Päev jäi viimaseks teisel kohal sõitnud tšiillasele Pablo Quantanillale, kes kukkus ja oli sunnitud ralli katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles