Hüppetorni naasnud Nurmsalu jäi Poolas lõppvõistluselt välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu.
Kaarel Nurmsalu. Foto: Liis Treimann/Postimees

Pärast kaht ja poolt aastat taas tippsporti naasnud Kaarel Nurmsalu Wisla MK-etapil homsele lõppvõistlusele ei pääsenud.

Eestlane näitas kvalifikatsioonis 115,5 meetri pikkust õhulendu, mis andis talle koos stiilipunktidega 97,1 punkti. Nurmsalu sai kvalifikatsioonis 48. koha, lõppvõistlusele pääses lisaks MK-sarja kümnele paremale kvalifikatsiooni 40 paremat meest. Viimasena pääses homsele võistlusele kasahh Marat Žaparov, kes hüppas 121,5 meetrit ning teenis 103,8 punkti ehk Nurmsalul jäi lõppvõistlusest puudu 6,7 punkti.

Treeningul hüppas Nurmsalu 120,5 meetri kaugusele ning oli 67 mehe konkurentsis 43.

Enne võistlust:

Pärast 2014. aastat taas suurele suusahüppeareenile naasev 25-aastane Nurmsalu haus MK-sarja naasmise plaani alates septembrist. Tal sai küllalt nädalavahetusel sõpradega põhjuseta väljaskäimistest ning ta võttis ühendust enda vana treeneri Topi Sarparantaga. «Septembris käis laks ära. Igavatest nädalavahetustest, kus oli vaja sõpradega ilma põhjuseta välja minna, viskas kopa ette. Ma ei jaksanud enam,» lausus eestlane paar päeva tagasi Postimehele.

Treeninud on Nurmsalu alates oktoobrist. «Alates oktoobrist olen pannud täiega. Hüpete arv on olnud väikene, kuid oleme asja teinud mõtestatult – nii professionaalselt kui võimalik. Mulle endale tundub, et kõik on korras. Ettekujutus, mis tasemel ma hetkel olen, puudub. Ise arvame, et oleme head,» selgitas Nurmsalu, keda hakkab treenima Sarparanta, kes on Nurmsaluga ka varem koostööd teinud.

Kogu allesjäänud MK-hooaega Nurmsalu kaasa ei tee. Protsentuaalselt on tal kogu tänavuse hooaja eelarvest hetkel puudu kolmandik. «Eelarvega on nii, et elame kuu korraga. Paar kuud on varu, aga mitte hooaja lõpuni. Saime suure osa tänu vanadele toetajatele kokku,» tänas Nurmsalu temasse uskuvaid ettevõtteid.

Suuremas plaanis on Nurmsalu eesmärk 2018. aasta olümpiamängud. «Kui tulemused on head ja mahti, siis proovime olümpiale pääseda. See on põhiline eesmärk, seal jagatakse kaks komplekti medaleid. Lähme samm-sammult ning võtame võistluse korraga. Kogu asi on nüüd enda teha,» ütles Nurmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles