Udras kordas rekordit, kuid edasipääsust jäi napilt puudu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Udras
Grete Udras Foto: Liis Treimann

Gerte Udras ületas kergejõustiku EMil Pariisis kõrgushüppes 1.92, korrates sellega oma rekordit, ent kaheksa finalisti hulka see teda ei viinud.

Lõppvõistlusele pääsemiseks tuli ületada 1.94. Udras sai kokkuvõttes 11. koha.

Võistluse järel valdasid Udrast kahetised tunded. «Olen rahul, aga samas ei ole ka,» nentis ta. «Tundsin, et vorm on päris hea, kuid ma ei saanud tehnikat klappima. Sellel hooajal pole ma nii halva tehnikaga veel hüpanudki. Kui aga mõelda, et olin esimest korda tiitlivõistlusel ja kordasin siin oma rekordit, siis see on ju super!»

Udras kasutas võistluse ajal kõige rohkem katseid. 1.85 ületas ta kolmandal üritusel, 1.89 alistus teisel ja 1.92 taas kolmandal katsel. «Enne võistlust ei tundnud ma erilist närvilisust, kuid juba areenil olles tuli närv sisse. 1.85 peal olid mõtted hajevil ja raske end kokku võtta,» kirjeldas Udras. «Enne võistlust ei osanud keegi arvata, et finaali jõudmiseks peab nii kõrgele hüppama.»

Tegelikult saigi hispaanlanna Ruth Beitia edasi Udrasega võrdse tulemusega, ent tema alistas kõik kõrgused esimesel katsel.

Anna Iljuštšenko laeks jäis seekord 1.89, mis andis 13. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles