Käsipallikoondis on enne otsustavat lahingut mõõdukalt optimistlik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubilar on ka Rein Suvi.
Juubilar on ka Rein Suvi. Foto: Kristjan Teedema

Eesti käsipallikoondis alustab reisib täna Türgi pealinna Ankarasse, et pühapäeval pidada otsustav EM-valikmäng kohaliku rahvusmeeskonnaga. Avakohtumises Põlvas hävis Eesti 18:28 ning vajab nüüd edasipääsuks võitu.

B-alagrupis on Türgil 5 ja Eestil 4 punkti, Kosovo lõpetas 1 silmaga. 2020. aasta EM-valiksarja järgmisse faasi pääseb otse vaid alagrupivõitja. Ülejäänutel jääb võimalus püüda viimast pääset läbi tänavu juunis toimuva IHF Trophy Euroopa osavõistluse.

Eesti koondise peatreener Rein Suvi tunnistas, et suur kaotus oli valus, ent kolmapäeva õhtul mindi puhkepäevale siiski optimistliku noodiga. «45 minutit olime ju mängus sees ja lagunemise põhjustasid pisiasjad. Enesekindlus tuleb taas ülesse leida ja usun, et oleme võimelised Türgit võitma,»sõnas Suvi.

«Vaatasin eile mängu videost üle ja peamised parandamiskohad on kiirrünnakutesse minek, parem ajastus ja kohavalik ning ka kaitse ja väravavahi koostöö,» selgitas rahvusmeeskonna juhendaja.

«Kindlasti peame tööd tegema ka arvulise ülekaalu realiseerimisel, Türgi sai palju eemaldamisi, aga me isegi kaotasime mõned mini-matšid. Laupäeval on meil Ankaras piisavalt aega nii treeninguks kui koosolekuks ja vaatame kõik need momendid koos meeskonnaga videost üle,» kirjeldas Suvi ettevalmistusplaani.

Eesti koondis sõitis Türki järgmises koosseisus: Kristjan Muuga, Eston Varusk, Henri Sillaste, Henri Hiiend, Hendrik Varul (kõik Põlva Serviti), Uku-Tanel Laast, Kaspar Lees (mõl. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Kristo Voika, Rasmus Ots (mõl. Viljandi HC), Martin Johannson (CSA Steaua Bucuresti, Rumeenia), Andris Celminš (RK Slovenj Gradec 2011, Sloveenia), Karl Roosna (Esseni TUSEM, Saksamaa), Jürgen Rooba (HSG Nordhorn-Lingen, Saksamaa), Sten Toomla (Grankulla IFK, Soome) ja Armi Pärt (Massy Essonne HB, Prantsusmaa).

Kohtumine toimub Ankaras asuvas Türgi käsipalliliidu spordikompleksis, mis mahutab 2700 pealtvaatajat ja algab Eesti aja järgi kell 15.00. Mängu vilemehed on Allan Stokes ja Brian Bartlett Suurbritanniast ning kohtumise delegaadiks on Kamer Metalari Makedooniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles