Raskustes Tarvas väärib kogu Eesti korvpalli tuge (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Meelis Meilbaum

Rohkem kui kunagi varem vajab Rakvere Tarva korvpallimeeskond praegu kodulinna ettevõtete ja inimeste tuge. Tegelikult vajab viimase kümmekonna aasta jooksul Eesti korvpalli sügava jälje vajutanud klubi kogu siinse korvpallirahva tuge. Jättes kõrvale sportlikud tulemused – kes tuleb Eesti meistriks, kes saab kahvatumad medalid –, ongi Tarva-suguse sümbolmeeskonna säilimine koduse korvpalli praegu tähtsaim küsimus. 

Võimatu on mitte märgata, et Tarvas pole hiilgeajad, selleks peab olema pime. Tippaastatel palkas Tarva peatreener ja juht Andres Sõber eestlastele toeks siinse korvpalli mõttes arvestatava tasemega leegionäre ning leidis võimalusi kutsuda oma ridadesse ka vähemalt Eesti keskmike hulka kuuluvaid mängumehi või tulevikutegijaid, aidates neil jõuda uuele tasemel. Praeguseks on meeskonda jäänud vaid üks vigastustega kimpus olev leegionär, paar kodust keskmikku, kes pealegi samuti tihti traumadega hädas, ning hulk Virumaa noori.

Neljapäeval lahkus meeskonnast Timo Eichfuss. Sõbra esimesel Rakvere hooajal, kõigest 17-aastase poisikesena meeskonda pääsenud ning seal mängides Tartu Rocki vaatevälja sattunud ja ülikoolilinna siirdunud ääremängija. Tänavu tuli Eichfuss endisesse koduklubisse tagasi. Sõber aitas tal organiseerida juba aastaid häda tegeva põlve ravi ning lootis temast tõhusat abi – meeskonna liidriks tõusmist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles